Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Így is lehet celebbé válni... Történt egy napon, egészen pontosan 2010 október 11-én, hogy egy 21 éves svéd srác,  Marcus Jannes  egy svéd fórumon (Flashback.org) LurifaxFlux nickkel jelentte be öngyilkossági szándékát. Helyi idő szerint 11:51-kor. Tervét nem sokkal később sikerrel végre is hajtotta. Mindezt pedig élő adásban nézhették végig a fórumozók. Nem ő volt az első, nem is az utolsó, de kétségkívül a legérdekesebb, aki real time közvetítette saját halálát.

A fórumon annyit írt még magáról, hogy egy 21 éves srác, hogy Asperger-szindrómában szenved, (ez az autizmus egy enyhébb formája - az autizmusról most csak annyit, hogy egy spektrumzavar, vagyis nem egy jól definiálható betegség, a zavar lehet nagyon enyhe és nagyon súlyos is, de mindezt egy folyamatos spektrumon próbáljuk meg elképzelni, ne pedig "típusokban". /Remélem érthető volt, amit írtam/) beismerte, hogy problémái vannak az iskolával, de jó gyerekkora volt, saját lakása van, és nincsenek anyagi problémái. Elmondta még, hogy az Asperger-szindróma miatt rossz szociális készségei vannak, nehezen tud kapcsolatot létesíteni az emberekkel, és emiatt nagyon magányosnak érezi magát.
Tette előtt bevett egy csomó fájdalomcsillapítót (100mg dexofent és 1500 mg paracetamolt) és tesztelte, hogy fullaszt-e a kötél. Egy program 2 másodpercenként mentette a webkamera képeit és feltöltötte egy FTP szerverre.

A bejegyzést követően meglepően hamar válaszoltak neki, többen pozitív dolgokat próbáltak mondani, pl: "Mikor minden a lehető legrosszabb, akkor már csak jobb lehet." Vagy olyasmikkel próbálták vigasztalni, hogy gondoljon azokra az emberekre, akik elvesztették valamely végtagjukat, süketek vagy vakok. Ők már nem tudnak változtatni az életükön, neki (Marcusnak) még van erre lehetősége. Mások beszéltetni próbálták, hogy addig is online maradjon. Mi lenne az, amitől meggondolnád magad? Mesélj magadról. Aztán persze voltak, akik figyeleméhes kurvának, trollnak nevezték, "úgysem mered megtenni", vagy javasolták neki, hogy magasról ugorjon le, úgy biztos eltörik a nyaka. Marcus aztán elmondja, hogy már 6 hónapja tervezi az öngyilkosságot, de elég nagy volt benne a félelem, hogy milyen érzés lehet, amíg meg nem próbálta a kezével fojtogatni magát. Egy kérdésre válaszolva elmondja, hogy hálózati kábellel fogja felkötni magát, mert kötél nincs, kicsit aggódik amiatt, hogy hátha nem bírja el a súlyát. (Ezzel körülbelül egy időben frissíti a facebook állapotát, "az élet túl nehéz", ezért megöli magát.) Olyasmiket ír még aztán, hogy kíváncsi, hogy mi lesz vele a végén, és hogy az élet talán csak egy teszt, hogy ki meddig bírja. Mindennél jobban szereti a családját, de az az igazság, hogy az ember nem élhet valaki más kedvéért. Nem mondhatná, hogy rossz élete van, sőt egész jó. De néha egyszerűen túl nehéz.

Helyi idő szerint 13:06-kor tette közzé az FTP szerver URL-ét a bejelentkezési adatokkal, hozzátéve, sietnie kell, mert úgy érzi, különben még meggondolja magát. 13:13-kor még utoljára ezt írja: "alright lets do it. Innentől aki bejelentkezett a szerverre, azt 2 másodpercenként egy kép fogadta egy fiatalemberről, aki szobájában egy hálókábellel köti fel magát a kilincsre. A fórumon az emberek kezdik felismeri a dolog súlyosságát. 13:32-kor teszi fel a kérdést egyikük: Valaki hívta már a rendőrséget? A rendőrséget különben csak 13:44-kor értesítették, akik végül 14:06-kor jelennek meg a szobában, próbálják újraéleszteni, két percre rá a kiérkező mentősök veszik át, de az életét már nem tudják megmenteni.

A Flashback "Hängning" topikjába továbbra is érkeztek a hozzászólások 17:27-ig, amíg a moderátor le nem zárta. (kb 630 hozzászólás érkezett.) Ez a fórum különben kicsit a 4chan-ra hasonlít, az emberek szabadon beszélhetnek bármiről, parafíliáikról, bestialitásról, pedofíliáról, drogos élményekről, fajgyűlöletről, bármiről. Emiatt a svéd rendőrség többször vizsgálódott már...

Nekem a legérdekesebb az, hogy hogyan volt képes mindezt ülve megtenni. Lehet, hogy azért választotta ezt a módot, ha esetleg meggondolná magát, még fel tud állni. Végül úgy látszik mégis sikerült legyőznie a természetes életösztönt.

  Ez most kivételesen NEM FAKE, de senki nem kényszerít arra, hogy megnézd!  

Svédországban már történt egy hasonló incidens 2008-ban, mikor egy 34 éves férfi, Oscar Ores Balingen próbált online véget vetni az életének, ott hamarabb kiért a rendőrség. Miért nem mentősök, nem értem, de mindegy is.

 

Az legelső ilyen eset:
A 19 éves  Abraham K. Biggs  (Florida) 2008 novemberében vetett véget az életének. Opiát és benzodiazepin túladagolás végzett vele, utóbbit a bipoláris zavara miatt szedegette, de ahogy az alábbi ábra is mutatja, nem sok eredménnyel.

I want my life to end. I am tired of f@#$ing up everything. I am tired of people always telling me that they do not like me. I am tired of trying to be decent. I hope that someone finds this post and I hope that my parents know that I f@#$ed up not them. It is my fault I screwed up my own life. The hate that rages within me, rages not for those I love so dearly or those who have crossed my path. This hate rages full force towards me and only me.

I have long forgiven those who've hurt me, but I have not and cannot come to terms to forgive myself for the things I have done to myself, and the things I've done to hurt those in my life.

Kattints ide, és nézd meg a(z) abraham_biggs_suicide-1.jpg képet teljes méretben!

 

 

 Az első brit ügy is elég híres.  Kevin Whitrick  42 évesen, 2009 március 23-án kötötte fel magát. Az ezt megelőző időben "súlyos depresszióban szenvedett, melyben szerepet játszott megromlott házassága, édesapja közelmúltbeli halála s egy tavalyi súlyos autóbaleset, melyből azóta sem épült fel teljesen." Asszem most már nem is fog.

Kattints ide, és nézd meg a(z) Kevin_Whitrick_online_suicide_ongyilkos.jpg képet teljes méretben!

 2011.05.12. 22:00 komment

Címkék: stream halál online öngyilkosság durva élő picsába akasztás magát Abraham Biggs felköti Marcus Jannes :Durva :VBK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása