Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagyon nehéz felfogni számunkra az afgán háborút, hogy is lennénk rá képesek, hiszen nem éltünk háborúban. Afganisztánban 1973-ban volt nyugalom utoljára. Aztán jött az afgán-orosz háború (1979-1989). 1 millió afgán halt meg és 5 millió menekült el. Nézzünk is meg egy videót, akár napjainkban is készülhetett volna.

De kik voltak ezek a hősök, akik a szovjetek ellen harcoltak? A mudzsahedinek. Az orosz megszállás alatt az USA/CIA nekik szállították a STINGER rakétákat. Még Rambo is az oldalukon harcolt. (Irigykedjünk egy kicsit: Mi meg lófaszt se nem kaptunk 1956-ban az USA-tól).

STINGER rakéta

Gyerekek és a játékok

Eredmény

 

 Aztán bekövetkezett a béke. De számunkra nehéz felfogni az afgán békét is. Miért? Mert a mudzsahedinek vezére, Ahmad Sah Maszud a nagy békében rendszeresen nehéztüzérséggel lövette a saját fővárosát, Kabul egyes kerületeit is. Csak a fővárosban több mint 40000 ember halt meg röpke három év alatt a nagy békében. Az USA a szovjetek kivonulása után nem segítette Maszudot (térségben az egyetlen szövetségesét). A hadurak egymásnak estek.

Ahman Sah Maszud

1994-re egyértelművé vált, hogy az Afganisztánban szembenálló hadurak nem képesek sem együttműködni, sem egymást végleg legyőzni. Az erőszak egyik csúcspontjaként 1994-ben Kabulban két hét alatt tízezer embert öltek meg. A káosszal és korrupcióval szemben a radikális iszlámot hirdető tálib mozgalom ígért megoldást. A tálibok (jelentése: diákok) eredetileg a vallásos iskolákban tanult fiatalok voltak. Feladatul tűzték ki Afganisztán egyesítését, megtisztítását az ország romlását okozó, nyugati támogatásban részesülő mudzsahedektől és minden, iszlámellenes jelenségtől.Bevezették vallási alapon a mindenkinek KUSS van elvet. A nőket eltiltották a pénzkeresettől, a lányokat kitiltották az iskolákból és az egyetemekről. Betiltották a zenét, a gyerekjátékokat, megszüntették az állatkerteket és a mozikat. Aki nemtetszését fejezte ki, minimum a kezét levágták büntiből.

A komunisták megúszták a kézlevágást.

A következő képsorok még nekem is durvák:

5 év alatt irányításuk alá került Afganisztán 95%-a. A tálibok menedéket biztosítottak olyan nemzetközi dzsihádistáknak, mint az al-Kaida. Annak ellenére, hogy külföldön egyre több amerikai célpontot támadtak meg, az Egyesült Államok nyíltan nem lépett fel a tálibok ellen.(majd egy másik posztban bővebben a témáról)

Aztán jött a 9/11. Jól jött volna egy szövetséges afgán hadúr, Ahman Sah Maszud, de a tálibok egy merényletben megölték 2001. 09.09-én. Nem telt el egy hónap, és az Egyesült Államok szövetségeseivel (NATO/ISAF)megtámadta Afganisztánt. (Kattints a képekre).

10 év háború után állítólag nyerésre állunk. 

Kattints ide, és nézd meg a(z) NATO_july_1.jpg képet teljes méretben!

Kattints ide, és nézd meg a(z) IED_Screenshot.jpg képet teljes méretben!

A mudzsahedinek helyett most a tálibok harcolnak a megszállás ellen. A módszer ugyanaz, mint az oroszok ellen.

De már a NATO/ISAF bázisait is megtámadják a tálibok, élelmet, gyógyszert és lőszert zsákmányolva.

(folyt. köv.)

 

 2011.12.07. 22:13 komment

Címkék: videó képek afganisztán durva fotók vbk afgán :Durva :VBK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása